Als een echtpaar besluit de zending in te gaan, heeft dat effect op alle gezinsleden, meestal voor de rest van hun leven. Daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk…Voorbereidingscursus voor zendingskinderen

Als een echtpaar besluit de zending in te gaan, heeft dat effect op alle gezinsleden, meestal voor de rest van hun leven. Daarom is een goede voorbereiding erg belangrijk. Door de drukte hebben ouders zelf weinig tijd om hun kinderen te ondersteunen in de voorbereiding.

WEC heeft programma’s en activiteiten opgezet om kinderen van ouders die zich voorbereiden om uitgezonden te worden, te helpen met hun voorbereiding. Dit is gemaakt tot een handleiding voor ouders en zendingsorganisaties, inclusief werkbladen voor kinderen. De werkbladen zijn digitaal beschikbaar en mogen gekopieerd worden door degenen die deze handleiding hebben gekocht.

WEC wil graag ervaringen en materiaal delen, om zo ook andere organisaties behulpzaam te zijn in de voorbereiding van kinderen van uitgezonden werkers. Deze handleiding is oorspronkelijk verschenen onder de titel “Into the world… with children; a guide for Parents and Sending Agencies” in 2011 door Steve Bryant. Dit was een revisie van “Prefield Orientation for Children; A guide for sending Agencies and Parents.”

Nederlandse titel: “De wereld in… met kinderen”, subtitel: “Handleiding voor ouders en zendingsorganisaties.” Vertaald en bewerkt met toestemming uit het Engels door: Maudy de Jong en Kezia Schoonveld.

Deze handleiding is alleen te bestellen voor € 15,00
bij WEC Nederland.

 

De zending in met kinderen: Meer over Mission Kids en Third Culture Kids
WEC & Mission Kids: Wat doet WEC voor MK’s?
Kinder- en jeugdprogramma’s: nodig ons uit voor een kinder- of jeugdprogramma of een gebedsavond
Workshops: ondersteunende workshops over het uitzenden van zendelingen en zending dichtbij

MK-Nederl-Leerl-uit-buitenlandbrochuremk.jpg