Via het Trek-programma biedt WEC International een korte missie-ervaring aan. Zowel voor individuen als voor groepen is er via het Trek-programma de mogelijkheid om een andere cultuur te ervaren en Jezus bekend te maken.

WECTREK is voor iedereen die meer wil ontdekken over zending. Dat kan in een korte periode vanaf ongeveer 2 weken tot en met een periode van maximaal 2 jaar.

WECTREK biedt jou de mogelijkheid aan om kennis te maken met zending en ervaring op te doen in een andere cultuur. Ontdek meer over jezelf en over Gods plan in je leven, in het buitenland maar ook in je thuisland.

WECTREK is een avontuurlijke manier om God te dienen. Dit kan ook in een tussenjaar of door een stage in het buitenland.

 

WECTREK mogelijkheden

MISSIE REIZEN
DUUR: ca. 2 weken

WECTREK organiseert enkele keren per jaar een groepsreis naar die plekken waar onze werkers actief zijn. Door deze reizen ondersteun je het zendingswerk op een praktische manier. Je maakt kennis met onze werkers en met wat hen bezig houdt. Je maakt kennis met de veelkleurigheid en de uitdagingen van de kerk en christenen in andere landen. Je hebt prachtige ontmoetingen, en wie weet vind je je roeping.

Voor 2019 hebben we 2 reizen gepland:

8 Augustus t/m 18 Augustus: Walking EL Camino in Spanje
Loop een pelgrimstocht! Ontdek meer over jezelf en deel je geloof met andere pelgrims die op zoek zijn. Op deze manier ondersteun je het werk onder pelgrims wat gedaan wordt door een enthousiast echtpaar. Zij dienen God al meer dan 20 jaar in Spanje.

20 December 2019 t/m 4 Januari 2020: Bouwen in Gambia
Vier Kerst en Oud en Nieuw in Gambia. Werk samen met de lokale bevolking aan een bouwproject om de lokale kerk te ondersteunen. Ga op creatieve missie in Afrikaanse dorpen. Ontmoet lokale jongeren in Gambia.

Houd onze Facebook pagina in de gaten voor updates of neem contact op met Mobilizer@wec-nederland.org voor meer informatie over onze reizen.

 

KORTE TERMIJN PROJECTEN
DUUR: 1 maand tot 2 jaar

We hebben een aantal mooie projecten uitgekozen waar we altijd enthousiaste mensen voor kunnen gebruiken. Je kunt deelnemen aan activiteiten door je eigen opleiding, gaven en talenten in te zetten. Dit zijn projecten waar je inzet wordt gewaardeerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

MAATWERK: Speciaal voor jou!
DUUR:
3 maanden tot 2 jaar

Naast bovenstaande projecten kunnen we uiteraard ook samen met jou kijken naar het land, bevolkingsgroep of beroep wat jou trekt. WEC is werkzaam in 90 verschillende landen verspreid over de hele wereld. Er is een enorme diversiteit aan werkzaamheden.
Neem contact met ons op over jouw mogelijkheden! Om een indruk te krijgen, bekijk hier onze vacatures. Of neem contact op met wectrek@wec-nederland.org.

 

FINANCIEN

Elke deelnemer van WECTREK is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen financiële ondersteuning. De financiën zijn o.a. afhankelijk van:

  • De duur van WECTREK
  • De locatie van WECTREK
  • Het vliegticket
  • De activiteiten in het land van bestemming
  • De geplande gezondheidsvaccinaties
  • Ziektekostenverzekering

ORIENTATIE & EVALUATIE

Aan jouw WECTREK zal altijd een oriëntatie vooraf gaan. We willen namelijk dat je goed voorbereid vertrekt zodat jouw WECTREK voor iedereen een goede ervaring zal zijn! Deze oriëntatie is afhankelijk van het land, de duur en de activiteiten.

Ook zal er na terugkomst een evaluatie moment zijn waarin we jou handvatten willen geven om het maximale uit jouw ervaring te halen:

Meer weten? Stuur een e-mail naar trek@wec-nederland.nl


 

Relevant boek

ShortTerm-tn150Short term, goed voorbereid naar het buitenland
Wilma Brons, Anjo van der Hooning, Geanne Klapwijk; Uitgave: Uitgeverij Kok, Kampen, 2008; ISBN: 9789029718738; 189 blz.
Prijs: ± € 14,50
Beschrijving
Je wilt voor een periode naar het buitenland. Meewerken aan ontwikkelingswerk of zending, of voor stage. Bij zo’n ‘short term’ komt het nodige kijken. Short term biedt de info die je nodig hebt. Om tevoren te lezen, als hulp bij je planning en voorbereiding, om mee te nemen in je rugzak. En om door je thuisfront te laten lezen. Wilma Brons, Annjo van der Hooning en Geanne Klapwijk studeerden verpleegkunde en liepen een paar maanden stage in een kliniek in Malawi. Naast hen werkten verschillende deskundigen op gebied van zending en ontwikkelingshulp aan dit boek mee.